Google Pixel eSIM Installatie-Instructies

Om eSIM op je Google Pixel telefoon te installeren, kun je deze vereenvoudigde stappen volgen:

1. Ga naar Instellingen:

- Open de Instellingen app op je Google Pixel.

2. Ga naar Netwerk:

- Tik op Netwerk & Internet > Mobiel Netwerk.

3. Voeg provider toe:

- Selecteer Voeg provider toe.

4. Kies eSIM-methode:

- Je kunt ervoor kiezen om je SIM te downloaden in plaats van een fysieke SIM-kaart te gebruiken. Als daarom gevraagd wordt, maak verbinding met een Wi-Fi-netwerk om door te gaan.

5. QR-code scannen:

- Gebruik de camera van je Pixel om de eSIM QR-code te scannen die je van je provider hebt gekregen.

Je kunt de eSIM QR-code ook opslaan op je telefoon en deze vervolgens uploaden via het fotoalbum.

6. Volg de instructies op het scherm:

- Voltooi de installatie door de aanwijzingen op het scherm te volgen. Dit kan het benoemen van je eSIM inhouden en het instellen ervan als de voorkeur- of standaardlijn voor oproepen, sms, en data.

7. Bevestig activering:

- Zodra de eSIM succesvol is toegevoegd, verschijnt deze in de sectie Mobiel Netwerk. Mogelijk moet je je telefoon opnieuw opstarten om het activeringsproces te voltooien.

Voor handmatige installatie:

Als je geen QR-code hebt, heb je misschien de optie om de eSIM-gegevens handmatig in te voeren tijdens het installatieproces. Je moet het SM-DP+ Adres en de Activeringscode opgeven, die beschikbaar zouden moeten zijn bij je provider.

Installatie voltooien:

- Zet mobiele data en roaming aan:

- Zorg ervoor dat mobiele data ingeschakeld is. Als je reist of dataservices nodig hebt buiten het netwerk van je provider, schakel roaming in.

- Selecteer voorkeurs-SIM voor data:

- Als je meerdere SIM-kaarten hebt (eSIM en/of fysieke SIM), kun je specificeren welke je wilt gebruiken voor mobiele data in de mobiele netwerkinstellingen.

Deze instructies zouden je moeten helpen bij het proces van het installeren en activeren van een eSIM op je Google Pixel telefoon.