Het instellen van eSIM op Samsung-apparaten: Handleiding

Om een eSIM op uw Samsung-apparaat te installeren, volgt u deze vereenvoudigde instructies:

1. Ga naar Instellingen:

- Open de app 'Instellingen' op uw Samsung-apparaat.

2. Toegang tot Verbindingen:

- Tik op 'Verbindingen' en selecteer vervolgens 'SIM-kaartenbeheer'.

3. Start de eSIM-installatie:

- Kies 'Mobiel plan toevoegen' onder de eSIM-optie of 'SIM downloaden', afhankelijk van de terminologie van uw apparaat.

4. Selecteer de Installatiemethode:

- U kunt een nieuw plan toevoegen door een door uw provider verstrekte QR-code te scannen. Zorg ervoor dat uw apparaat indien nodig is verbonden met wifi.

5. Scan de QR-code:

- Gebruik de camera van uw apparaat om de QR-code te scannen. Zorg ervoor dat de volledige QR-code zichtbaar en goed verlicht is voor succesvol scannen. (U kunt de eSIM QR-code ook opslaan op uw telefoon en deze vervolgens uploaden via het fotoalbum.)

6. Voltooi de eSIM-profielinstelling:

- Volg de instructies op het scherm om de eSIM-profielinstelling te voltooien, wat het benoemen van uw eSIM en het accepteren van de voorwaarden van de provider kan omvatten.

7. Activering:

- Zodra de eSIM is toegevoegd, kan deze automatisch activeren, of u moet mogelijk extra instructies van uw provider volgen. Een herstart kan nodig zijn om de activering te voltooien.

Voor handmatige installatie:

Als u geen QR-code heeft, kunt u mogelijk de eSIM-gegevens handmatig invoeren, zoals het SM-DP+ Adres en de activeringscode, die uw provider zou moeten verstrekken.

Aanpassing van instellingen na installatie:

- SIM-kaarten beheren:

- In 'SIM-kaartenbeheer' kunt u uw eSIM-instellingen beheren, zoals het in- of uitschakelen, een naam instellen en kiezen welke SIM u wilt gebruiken voor oproepen, sms en gegevens.

- Gegevens en Roaming:

- Zorg ervoor dat 'Mobiele gegevens' is ingeschakeld voor uw eSIM. Activeer 'Data Roaming' indien nodig, vooral wanneer u buiten uw thuisnetwerk reist.

- Netwerkselectie:

- U moet mogelijk het voorkeursnetwerktype voor uw eSIM selecteren in 'SIM-kaartenbeheer' of 'Mobiele netwerk' instellingen, afhankelijk van uw apparaat en OS-versie.

Als u deze stappen volgt, kunt u een eSIM op uw Samsung-apparaat succesvol installeren en activeren, waardoor u uw mobiele plan kunt gebruiken zonder een fysieke SIM-kaart.