Reistips: Moet je een eSIM installeren voor vertrek?

Omdat het installeren van een eSIM een internetverbinding vereist, raden we aan om de eSIM een dag voor je reis te installeren. Als je het liever niet van tevoren wilt doen, kun je het ook bij aankomst op je bestemming installeren door verbinding te maken met gratis Wi-Fi op de luchthaven of in je hotel.

Installatietijd:

Installeer je eSIM 1-2 dagen voor vertrek. Dit vereist een stabiele Wi-Fi- of dataverbinding om het eSIM-profiel te downloaden en te installeren.

Rond de eSIM-installatie ruim van tevoren af om problemen door zwakke of ontbrekende internetverbindingen tijdens je reis te voorkomen.

Activatie:

Wacht met het activeren van je eSIM-dataplan tot je op je bestemming bent of net op het punt staat te vertrekken. Te vroeg activeren kan onnodig de geldigheid van je databundel verbruiken.

Locatievereiste voor activatie:

Je moet je in het land of de regio bevinden die door je eSIM-databundel wordt gedekt om verbinding te maken met het lokale netwerk. Activeren terwijl je nog in je thuisland bent, werkt mogelijk niet.

Activatieproces:

Het activeren van je eSIM-data is eenvoudig en vereist geen Wi-Fi of dataverbinding. Je hoeft alleen je apparaatinstellingen aan te passen om de eSIM voor datagebruik te kiezen.

eSIM-data testen:

Na activatie, schakel je Wi-Fi uit om te testen of je eSIM-data correct werkt. Zo weet je zeker dat je via je eSIM met het lokale netwerk verbonden bent.

Onthoud, voor hulp of vragen kun je contact opnemen met het ondersteuningsteam via support@iroamly.com. Geniet van je reis en het gemak van verbonden blijven zonder je zorgen te maken over roamingkosten!