Probleemoplossing

Status van je eSIM-databundel controleren

Navigeren door eSIM-data voor de eerste keer kan een beetje verwarrend zijn, vooral met zorgen over onverwachte roamingkosten. Hier is een vereenvoudigde gids om ervoor te zorgen dat je je eSIM correct gebruikt en onnodige kosten vermijdt:

Ervoor zorgen dat je eSIM actief is:

1. Roaming-instellingen voor de primaire SIM: Bevestig dat dataroaming "UIT" is voor je primaire SIM om te voorkomen dat het verbinding maakt met netwerken buiten je gebruikelijke dekkingsgebied, en zo roamingkosten vermijdt.

iOS Dataroaming voor de primaire simkaart uit

2. Roaming-instellingen voor eSIM: Zorg ervoor dat dataroaming "AAN" staat voor je eSIM, zodat iRoamly je kan verbinden met de beste lokale netwerken zonder extra kosten.

iOS Dataroaming voor Iroamly aan

3. Selectie van de databron: Controleer of iRoamly eSIM is geselecteerd als de enige databron in de instellingen van je apparaat. Dit zorgt ervoor dat je apparaat alleen eSIM-data gebruikt.

iOS Data iRoamly Amerikaanse geselecteerd

4. Mobiele dataruil: Schakel 'Sta mobiele dataruil toe' uit om te voorkomen dat je apparaat meerdere databronnen gebruikt, wat kan leiden tot onbedoelde roamingkosten.

iOS Data uitgeschakeld toestaan mobiele dataruil

Het testen van je eSIM-data:

1. Wi-Fi uit: Zet Wi-Fi tijdelijk uit om je apparaat te dwingen eSIM-data te gebruiken en ervoor te zorgen dat het correct functioneert.

iOS Wifi uit, gebruik van mobiele data

2. Internetgebruik: Probeer met de Wi-Fi uit nieuwe websites of apps te openen om te bevestigen dat de eSIM-dataverbinding werkt.

3. Wi-Fi aan: Als je er zeker van bent dat je eSIM werkt, kun je Wi-Fi weer aanzetten om datagebruik te besparen wanneer er gratis verbindingen beschikbaar zijn.

iOS Wifi verbonden

Aanvullende tips:

- Als zorgen over roamingkosten aanhouden, overweeg dan om je primaire telefoonplan uit te schakelen. Dit schakelt reguliere oproepen en sms'jes uit, maar het is een waterdichte manier om roamingkosten te vermijden. Vergeet niet, veel eSIM-opties staan bellen en sms'en zonder je primaire nummer toe.

Door deze stappen te volgen, kun je zonder zorgen genieten van de voordelen van je eSIM. Als je nog steeds zorgen hebt, aarzel dan niet om hulp te vragen.